Friday 23 October 2020

RECENZIJA poezijos susitikimui "O man širdy dar ne ruduo". Jonas Ivanauskas.

 Subtili lyrika 


Džiaugiuosi,  gerbiamos rašytojos Aldonos Grupas, gyvenančios Jungtinėje Karalystėje, nuostabia idėja, kurią sėkmingai įgyvendino, sujungdama plunksnos seses ir brolius, išsibarsčiusius po platųjį pasaulį, į glaudų bendraminčių būrį.
Spalio 16 dienos vakare skambėjo Juditos Gru (Jungtinė Karalystė) , Nijolės Marytės Šerniūtės – Nicole Rainey (JAV), Albino Kuliešio ir šių eilučių autoriaus iš Lietuvos prisistatymai ir poezijos posmai. Girdėjome subtilią lyriką, kur vyravo autentiški gamtos pojūčio posmai, nebuvo pamiršta ir amžina meilės tema. Taip jau - ko gero Aukštesnių jėgų dėka -  sutapo, kad visų autorių eilėraščiuose dažnai buvo galima sutikti  Angelus, jie  padėjėjai, ramintojai, įkvėpėjai...
„...Praskrido angelas /Nesuglaudė sparnų...“ – jo laukia nesibaigianti angeliškoji misija,  užšifruota poetės iš Amerikos Nijolės Marytės Šerniūtės.
 „Lyg angelo švelnus prisilietimas/Vėjelio dvelksmas/Ryto vėsoje...“ - poetė iš Jungtinės Karalystės Judita Grublienė jautriai sukuria regimybę apie švelnų angelo prisilietimą.
 „...už durų spindi/ ir spindės šviesa.../ ji Tavyje.../neleisk jos/ užgesinti...“ – mes čia gyvename nežinios ir pandemijos apsuptyje, o už durų spindi ir spindės šviesa -  primena poetas iš Lietuvos Albinas Kuliešis.
 „Vaikai Angelai, jie mus moko gyventi...“ – rašau aš.
 
            Esu nepaprastai laimingas, kad buvau pakviestas į poetinius pokalbius „O man širdy dar ne ruduo“, kuriuos vedė rašytoja Aldona Grupas. Tikiuosi, kad dar ne kartą susibursime poezijos skaitymuose. Ne veltui  prancūzų poetas Polis Valery sakė „Poezija proto šventė“, tegul tos šventės vyksta kuo dažniau, smagu, kai sutinki bendramintį panašiai galvojantį ir rašantį, gyvenantį – sunku patikėti -  net už keliolikos tūkstančių kilometrų. Kam  rašyti ir nesidalinti -  priminė vakaro vedėja Aldonas Grupas. Didelis Ačiū Jai. Iki sekančių susitikimų.
 
                        Jonas Ivanauskas, Lietuva
 

No comments:

Post a Comment

Svečiuose pas Grafą